Elektriciteit op je werkplek – deel 2 Stroom in je binnenzak

Het eerste slachtoffer van oorlog is de waarheid … en het tweede meestal het lichtnet. Een laptop vreet in gebruik zo’n 60-90 Watt aan elektriciteit, een moderne acculader voor een professionele video camera 20 Watt.

Maar aangezien rampen en oorlogen zich afspelen op plekken waar normaal het zonnetje lekker en fel schijnt, zijn er oplossingen op de markt te krijgen. Dit is deel 2 van een serie waarin we een aantal oplossingen bespreken. In dit artikel: een op zonne-energie oplaadbare accu die in de binnenzak past.

Je staat op het punt een bericht door te bellen of mailen naar je redactie.
En dan kom je er achter dat je telefoon leeg is. Daarvoor is er de noodstroom voorziening voor je telefoon. Het werkt op zonne-energie, weegt 45 gram en heeft een ingebouwde accu. Het laadt in 2,5 uur je telefoon, mp3 speler/opnameapparaat of camera op (tenminste alle apparaten die je via mini USB kan opladen). Het kost je 20 euro, werkt ook in Nederland en je kunt hier een link vinden.

Conclusies uit de praktijk:

Dit is een makkelijk apparaat mits je lichte apparatuur hebt om bij te laden. Ben je een schrijvend journalist en werk je met een tablet, een telefoon en verder niets, dan zou dit een primaire tool kunnen zijn. Voor andere gebruikers is het een gadget voor er bij. Om achter de voorruit te leggen als je op reportage bent bijvoorbeeld.

Link naar andere artikelen in deze serie.