Kabul en Kamp Holland

Kabul & Kamp Holland is mijn vernieuwde, tweede uitgave van het boek. Eind 2008 verscheen de eerste druk. Het boek dat eind 2010 is uitgekomen heeft een herziene inleiding en nieuwe verhalen over Uruzgan tot het einde van de Nederlandse missie in de zomer van 2010. Kabul & Kamp Holland is samen te verkrijgen met de spraakmakende documentaire “Fokking Hell!”, een film die bestaat uit unieke beelden die door militairen zelf zijn gemaakt met eenvoudige camera’s en mobiele telefoons, aangevuld met interviews.

Voor het NOS Journaal volgde ik de ingewikkelde missie zowel unembedded als embedded. Kabul & Kamp Holland is een boek waarin naast de belevenissen van de Nederlandse militairen ook uitgelegd wordt wat voor land Afghanistan is en in wat voor moeilijk klimaat de jonge Nederlandse militairen moesten opereren. Dat is interessant en van belang, ook voor de nieuwe missie die in Kunduz begonnen is.

Kabul & Kamp Holland is onder andere te koop bij Bol.com