Paradijs om de hoek

“Paradijs om de hoek” is mijn tweede roman en derde boek.

Synopsis

podhminiEen welvarend gezin valt uit elkaar. Vader Jaap stijgt tot grote religieuze hoogten, oudste zoon Freek raakt gefrustreerd, jongste zoon Gijs pakt zijn biezen en moeder Truida verliest zichzelf en haar zonen.

Het leven van de familie Van Ankeren is goed tot Jaap in een depressie raakt. Zijn vrouw dringt er bij hem op aan om met hun conservatieve dominee De With te praten. De hardwerkende, introverte horlogemaker herstelt door de gesprekken met zijn predikant, maar legt zijn nieuw gevonden religieuze beleving op aan zijn gezin. De dubbele zondagse kerkgang, de stille uren op de zondagmiddag, de veranderde kleding en haardracht van Truida zijn uiterlijke kenmerken van het innerlijk proces bij Jaap. Zoon Gijs conformeert zich aan de godsdienstige verworvenheden, maar de vragen die hij zichzelf stelt over de levensstijl van zijn ouders dwingen hem te kiezen.

Peter ter Velde (Zwolle, 1964) is verslaggever bij het NOS Journaal. Bij uitgeverij Conserve verscheen eerder de succesvolle debuutroman De vader en de zoon over onvrede in een christelijk gezin (twee drukken). Ook herdrukt werd zijn boek Kabul & Kamp Holland, waarvan de tweede druk werd voorzien van een dvd met daarop de documentaire Fokking Hell! uitgezonden door de NOS en in tien andere landen.

Signeersessies

Wilt u reuring in uw boekhandel? Ik kom graag bij u een signeersessie geven.
U kunt met mij een bericht sturen via de contactpagina.

Het paradijs om de hoek op een A4tje

Mocht u het boek willen bestellen via uw plaatselijke boekhandelaar? Dan kunt u dit informatieblad gebruiken. Gewoon uitprinten en aan de boekverkoper geven; alle relevante informatie staat er op.

Bestellen

U kunt “Paradijs om de hoek” bestellen via de volgende boekverkopers:
Bol.com | Bruna | Libris | AKO | Atheneum | NOS