Esmeralda van Boon – Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast

Het is augustus 2001 als Esmeralda als jonge studente Arabisch voor het eerst aankomt in Egypte, waar ze kennismaakt met een voor haar totaal nieuwe cultuur. Tien jaar later loopt ze met cameraploegen door de rokende puinhopen van Bagdad om verslag te doen van de aanslagen in Irak en verslaat ze het nieuws over de Egyptische revolutie vanaf het roerige Tahrirplein in Caïro.
In “Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast” laat Van Boon zien hoe ze zich in de jaren daartussen staande heeft leren houden in deze wereld van nieuwsgierige mannen, dubbele standaarden en bureaucratische doolhoven.
Vanaf dag één noteerde ze haar belevenissen en ontmoetingen in notitieblokken en dagboeken. De bizarre, ontroerende en grappige gebeurtenissen die ze tijdens haar jarenlange verblijf in het Midden-Oosten meemaakte, heeft ze nu eindelijk verwerkt tot een reeks schitterende verhalen. Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast is een persoonlijk verhaal van een jonge westerse vrouw in de soms mysterieuze en vooral fascinerende Arabische wereld.

Over Esmeralda van Boon

Esmeralda van Boon (1977) is arabiste en journaliste. In 2006 zette ze een mediakantoor op in Caïro. Vanuit Caïro was ze verslaggever, tolk en producer voor onder meer Nieuwsuur, VPRO, NRC Handelsblad en de NOS. In 2011 presenteerde ze de serie Voorbij de Arabische Lente voor de NTR.

Esmeralda van Boon – Vertrouw op Allah, maar bind wel je kameel vast

Esmeralda van Boon Vertrouw op Allah maar bind wel je kameel vast